تخت سلیمان؛ زندان سلیمان

انسان همواره از ناشناخته ها هراس دارد.تخت سلیمان مجموعه ای از تاریخ و افسانه است. در بازدید از این مجموعه تاریخی که شامل دو بخش اصلی تخت سلیمان و زندان سلیمان می باشد. راهنمایان محلی به شما توصیه اکید خواهند کرد که بعد از غروب آفتاب، در اطراف مجموعه کوه زندان سلیمان تردد نکنید. آن ها باور دارند صدای ناله های غریبی که شب ها از منطقه شنیده می شود از دیو های اسیری بر میاید که در مجموعه کوه هستند.

تخت سلیمان؛ زندان سلیمان
سپیده اصلانيكشنبه 4 اسفند 1398 | 5 سال پیشتخت سلیمان محل تولد زرتشت و همچنین حمكرانی سلیمان نبی در عهد باستان است. طبق افسانه ها و روایات دریاچه محل اختفای انگشتری حضرت سلیمان و آرامگاه صلیب حضرت مسیح است. آنچه در این مطلب به آن خواهم پرداخت، بررسی دو افسانه اصلی در باب این مجموعه و علل علمی آن ها است. ١-افسانه ها می گویند حضرت سلیمان ملكه صبا را در كوهی مرتفع سكنی داد. او برای در امان ماندن ملكه از سرما سراشیبی صخره ای را لمس كرد و چشمه ای از آن جاری شد سپس ٥٠ تن از دیوان را فرمان داد تا به زیر زمین بروند و در جوار چشمه كوره ای از آتش به پا كنند و امروزه چندین و چند سده است كه دیوان بی خبر از مرگ حضرت سلیمان كوره را روشن نگه داشته‌اند. اما جدا از افسانه ها دلیل علمی و زمین شناختی برای گرمای آب وجود دارد هنگام تشكیل قاره ها در هفتاد میلیون سال پیش صفحه عربستان به سمت صفحه ایران مركزی شروع به حركت كرد و با حركت این صفحه به سمت بالا و به زیر صفحه اوراسیا یا ایران مركزی و در اثر ذوب شدن محل برخورد دو صفحه آتش‌فشان‌هایی پدید آمده است و توده‌های ماگمایی در زیر زمین شروع به سخت شدن كرده اند و اب و مواد فرار آن ها جدا شده و به سمت بالا حركت می كنند آب های جوی پس از فرو رفتن به اعماق زمین گرم شده و هنگام بازگشتن به سطح چشمه های گرمابی را بوجود می آورند. ٢-در كنار مجموعه تخت سلیمان، كوه رسوبی زندان سلیمان در ٥ كیلومتری آن قرار دارد. این مجموعه چشمه ای بوده است كه با روند رشد رسوبی به میزان یك میلیمتر در سال طی دوملیون سال به شكل مخروط تو خالی شكل گرفته است. اولین موضوعی كه كه پس از فرود به داخل كوه جلب توجه می كند اجساد سالم جانوران و پرندگان بخاطر گاز گوگرد است كه از كف متصاعد می شود و اجساد تا مدت ها سالم می مانند زیراكه گوگرد باعث میشود باكتری هایی كه باعث تجزیه اجساد می شوند. تكثیر نشده و اجساد تا مدت ها سالم باقی بمانند. طبق افسانه دیو هایی كه انگشتر حضرت سلیمان را دزدیده بودند در این كو ه ها اسیر شده اند.و ناله های آن ها در شب شنیده می شوند به احتمال زیاد، صدای ناله ها به علت جریان مارپیچ باد در دهانه كوه می باشد ولی به هر حال بومیان از حضور در شب بر بلندای كوه خودداری می كنند. منبع: با تشكر بسیار زیاد از مجموعه خوش ساخت مستند اسرار دریاچه به کارگردانی آقای آرمین ایثاریان و گروه ایشان كه با محدودیت ها و تحریم های موجود شناخت اسرار این دریاچه باستانی را برای ما و دنیا فراهم كردند.دسته‌بندی آذربایجان غربی سایر کلید‌واژه تخت سلیمان زندان سلیمان آذربایجان غربی 38K بازدید
نمای ایران سپاس از اشتراک گذاری مطلب و تصویر زیبادوشنبه 5 اسفند 1398 | 5 سال پیش
بابک تصویر بسیار زیبایی استدوشنبه 5 اسفند 1398 | 5 سال پیش
به سوی عمارت کوشک سرهنگ آبادبابک ارجمندیبابک ارجمندیبه سوی عمارت کوشک سرهنگ آباد۵ دقیقه رانندگی در جاده زیر باران، همسفرم شوید
ارزش و اهمیت سنگ‌نگاره‌های یافت شده در ایرانمحمد ناصری فردمحمد ناصری فردارزش و اهمیت سنگ‌نگاره‌های یافت شده در ایرانیکی از مهم‌ترین منبع‌های شناخت تکاملی بشر، میلیون‌ها سنگ‌نگاره‌های کهنی است؛ که در جای جای دنیا کشف شده است.
جشن چهارشنبه سوری در ایران و دیگر نقاط جهانمحمد ناصری فردمحمد ناصری فردجشن چهارشنبه سوری در ایران و دیگر نقاط جهانچهارشنبه سوری در ایران یکی از آئین های کهن ایرانیان جشن چهارشنبه سوری یا به عبارتی دیگر چار شنبه سوری است. ایرانیان آخرین سه شنبه سال خورشیدی را با بر افروختن آتش و پریدن از روی آن به استقبال نوروز می روند. چهار شنبه سوری، یک جشن بهاری است که پیش از رسیدن نوروز برگزار می شود.
از هنر سنگ تا هنر سفالمحمد ناصری فردمحمد ناصری فرداز هنر سنگ تا هنر سفالمطالعات و بررسی های دو دهه ی ما بر روی نقاشی های کهن غارها و کوه های نقاط مختلف ایران، نشان از یک سیر در هم تنیده از پیام و مضمون در نقاشی های کهن غارها و کوه های ایران و طرح های روی سفالینه های پیش از تاریخ ایران دارد.
اسرار و چرایی گیاه هوم و نقش بزکوهیمحمد ناصری فردمحمد ناصری فرداسرار و چرایی گیاه هوم و نقش بزکوهیرنگین نگاره های pictographs کهن مکشوفه در خراسان شمالی، با قدمت حدود هزاره ی دهم پ.م. که بزکوهی و گیاه هوم Ephedra را در کنار هم می بینیم. در هزاره های بعد (حدود هزاره سوم پ.م.)، همان پیوستگی بر روی کاسه های گِلی گذشتگان با همان شباهت و پیام هم دیده می شود؟!
آبشار شلماشعباس رحمانیعباس رحمانیآبشار شلماشآبشار شلماش در نزدیکی روستایی به همین اسم در استان آذربایجان غربی قرار گرفته است.
رد پاهایی از فرازمینی ها در میان سنگ نگاره های کهن ایران و پرومحمد ناصری فردمحمد ناصری فردرد پاهایی از فرازمینی ها در میان سنگ نگاره های کهن ایران و پرومقایسه و تطبیق برخی از نقوش سنگ نگاره های ایران (کوه های تیمره در اطراف خمین) و کشور پرو در آمریکای جنوبی ، افرادی با کلاه خودهای مشابه و اجزای انسانی خاص (هاله ای از نور). گویی همه آنها بدست یک هنرمند در آن سرزمین های دور از هم حک شده است!
مجموعه تاریخی اقامتی چپیلهبوم ما بوم ما مجموعه تاریخی اقامتی چپیلههمت دو پدر و دو پسر در احیا گوشه ای از تاریخ کهن ایران زمین
اقامتگاه بوم‌گردی روزیه روستای چاشممبینا جعفریاقامتگاه بوم‌گردی روزیه روستای چاشمچاشم زیبا، در مرز شمال استان سمنان و جنوب مازندران قرار دارد. از برخی جاذبه های دیدنی روستا می‌توان به آبشار روزیه، برج قدیمی ، منطقه گردشگری اُپرت، دره زیبای خطیرکوه همراه با قلعه کنگلو و قله های بلند اطراف روستا با ارتفاع بیش از ۳۰۰۰ متر قله‌های همچون اُرم، قدمگاه، نیزوا و قله‌های نرو خرو در این روستا اشاره کرد...
آوای سنگ؛ گزارشی از سنگ نگاره های منطقه تیمرهپروین هاوشپروین هاوشآوای سنگ؛ گزارشی از سنگ نگاره های منطقه تیمرهبا گذر از منطقه تیمره واقع در دشت گلپایگان، متوجه نماد‌ها و سنگ نگاره های فراوانی از نقوش انسانی و حیوانی گرفته تا نشانه‌ها و سنگ نوشته‌هایی نقش بسته بر صخره های سنگی در منطقه می‌شویم
برند خارجی یا لباس داخلی در مذاق میرزا محمدتقی‌خان فراهانی (امیر کبیر)سپیده اصلانسپیده اصلانبرند خارجی یا لباس داخلی در مذاق میرزا محمدتقی‌خان فراهانی (امیر کبیر)امیر کبیر اهمیت بالایی به استفاده از پوشش و دستبافته های داخلی می‌داد. تمام پوشش خود را از کالای با ارزش داخلی تهیه می‌کرد.
پمبه یا پنبهسپیده اصلانسپیده اصلانپمبه یا پنبهواژه پمبه در زبان طبری آن چیزی که مظهر لطافت و نرمی است پنبه نامیده می شود. امروزه این لغت با کلمه پنبه جایگزین شده است.
فنجانماهای  Cup Marks عصاره گیری آیینی و...محمد ناصری فردمحمد ناصری فردفنجانماهای Cup Marks عصاره گیری آیینی و...اغلب این فنجان نماها بر فراز کوه های کم ارتفاع ایجاد شده اند و کارکردهای عصاره گیری، بویژه از گیاه هوم برای اجرای مراسم هیومه داشته است. در کنار آن کار، برای کوبیدن دانه ها و ساقه های خشک گیاهان نیز کاربرد داشته است.
ایرانیان از اولین مخترعان خط بوده‌اندمحمد ناصری فردمحمد ناصری فردایرانیان از اولین مخترعان خط بوده‌اندباستان شناس فرانسوی، با رمزگشایی نخستین خط عیلامی که قدمتی بیش از چهار هزار سال دارد، ایرانیان را نخستین مخترعان خط در کنار تمدن بین النهرین اعلام کرد.
سنگ نگاره ها، کهن الگوی های زیست بشر.محمد ناصری فردمحمد ناصری فردسنگ نگاره ها، کهن الگوی های زیست بشر.سنگ نگاره ها، کهن الگوی های زیست بشرند که از پنجره های آنها می توان کلیه ابعاد زیستی انسان های گذشته را رصد کرد. اگر جه در ایران مورد بی مهری بعضی هاست.
گیاه مانایی، هوم یا Ephedraمحمد ناصری فردمحمد ناصری فردگیاه مانایی، هوم یا Ephedraهوم یا درخت زندگی، که ریشه در عمق حیات و زیست ساکنان فلات ایران، بویژه ایرانیان باستان طی هزاره ها داشته است. جالب اینکه اکثر پژوهشگران و محققین ایرانی در عرصه های مرتبط چون: ادبیات، اسطوره شناسی، باستان شناسی، جامعه شناسی، انسان شناسی، تاریخ، فرهنگ، گیاه شناسی و حتی علاقه مندان به ایران شناسی و زیست ساکنان این سرزمین، آن گیاه مقدس و اسطوره ای را ندیده و شاید نمی شناسند.