غذاهای محلی استان گیلان

---انار پیچ مواد بكاررفته: گوشت چرخ كرده - گردوی آسیاب شده- رب انار- نمك و فلفل و زردچوبه- روغن برای سرخ كردن- سبزی معطر(جعفری- اسفناج- تره -نعناع- گ...

غذاهای محلی استان گیلان
محمد ارجمندیدوشنبه 15 مرداد 1386 | 18 سال پیش---انار پیچ مواد بكاررفته: گوشت چرخ كرده - گردوی آسیاب شده- رب انار- نمك و فلفل و زردچوبه- روغن برای سرخ كردن- سبزی معطر(جعفری- اسفناج- تره -نعناع- گشنیز).كه مقدار نعناع و گشنیز بیشتر از بقیه باشد دستور پخت: سبزیها را پس از شستن خوب ریز خردمی كنیم . یك پیمانه از آنرا كنار میگذاریم بقیه را سرخ می كنیم و كنار میگذاریم .گوشت چرخ كرده ،نمك وادویه و سبزی راخوب ورز می دهیم و كوفته قلقلی درست كرده در كمی آب و روغن سرخ می كنیم . گردو آسیاب شده و كمی روغن را با رب انار نمك و 10لیوان آب می گذاریم با حرارت كم بجوشد و به روغن بیفتد. اگر آب آن كم بود كمی آب سرد داخل آن میریزیم تا كاملا به روغن بیفتد.سپس سبزی سرخ شده و كوفته قلقلیها را داخل آن میریزیم آرام بهم می زنیم و می گذاریم یك ساعت با حرارت كم جوش بزند و به روغن بیفتد. اگر آب سردروی گردوی آسیاب شده بریزیم بیشتر روغن پس میدهد.اگر گردو را كمی سرخ كنیم بهتر روغن می اندازد.كوفته كمی از فندق بزرگتر باشد. مدت 5 تا6 ساعت طول میكشد تا گردو به روغن بیفتد.حتما حرارت گاز كم باشد ---میرزا قاسمی مواد بكاررفته: بادمجان- گوجه فرنگی- سیر- تخم مرغ- روغن- نمك و فلفل و زرد چوبه دستور پخت: بادمجانها را پس از شستن داخل فرگاز و یا روی حرارت گاز كباب میكنیم .سپس پوست آنها را گرفته و خوب می كوبیم .گوجه فرنگیهارا شسته وپوست آنها را می گیریم وكا ملا خرد می كنیم وكنار می گذاریم . سیر را پوست میكنیم و با مقداری نمك كه سبب می شود سیر ها خوب نپزند خوب می كوبیم .در یك تابه سیرها را كمی سرخ می كنیم تخم مرغها را در یك كاسه ریخته خوب بهم می زنیم وبه سیرها اضا فه می كنیم وهم میزنیم تا بسته شود .بادمجانها و گو جه فرنگیها را مخلوط كرده وبا مقداری نمك وادویه وزرد چوبه روی حرارت خوب بهم مبزنیم تا آب گوجه فرنگیها بر چیده شود.كمی روغن حیوانی یا كره روی بادمجانها ویك ربع با حرارت تم سر خ می كنیم . پس از آن سیر داغ وتخم مرغ رابه این مواد اضافه می كنیم و همه مواد را با حرارت كم بهم می زنیم. اكنون میرزا قاسمی مورد نظر را در طرف كشیده ودر كنار برنج دمی ویا كته ویا نان داغ آنرا مصرف می كنیم. ---خورش سیر و شوید مواد بكاررفته: گوشت راسته بدون استخوان - سیر باقلا تازه روغن - تخم مرغ - نمك وفلفلوزرد چوبه دستور پخت: گوشت راریز یابصورت قیمه ای خرد می كنیم كمی تفت می دهیم وبامقداری آب ونمك وزرد چوبه باحرارت ملایم می پزیم ٠ باقلا رااز یك پوست بیرون آورده وبه گوشت كه هنوز كاملاپخته نشده است اضافه می كنیم ٠ سیر راپوست گرفته خلال كرده ودرروغن كمی سرخ می كنیم وبه بقیه مواد اضافه می كنیم تاغذا كاملا بپزد وجابیفتد٠ تخم مرغهارامی شكنیم وباچنگال می زنیم ویادرسته داخل غذا می ریزیم وبهم می زنیم كمی نمك وزرد چوبه هم به خورشت اضافه می كنیم وبعد از جا افتادن باكته یابرنج صافی میل می كنیم ٠ ---خورش جوجه پریده مواد بكاررفته: روغن- نمك - فلفل وزرد چوبه - بادمجان - سبزی - گشنیز - چعفری -نعناع دستور پخت: سبزی راپس از پاك كردن خوب می شوئیم وریز خرد كرده وكمی سرخ می كنیم تاآب آن برچیده شود .بادمجانهارابه اندازه یك انگشت خرد می كنیم ودرروغن سرخ می كنیم وروی سبزی كه كمی آنراسرخ كرده ایم می ریزیم وبا5/1لیوان آب - نمك - زرچوبه وكمی ادویه می گذاریم تاپخته شود وبه روغن بیفتد این خورش رابانان یاكته مصرف می كنیم .چون این خورش بدون طیوروگوشت دست میشود به آن چوچه پریده می گویند .، برگرفته از : topirantravel.com عكس از : خبرگزاری میراث فرهنگیدسته‌بندی غذاهای سنتی گیلان کلید‌واژه غذاهای محلی استان گیلان 102K بازدید
افسانه ( : دوشنبه 15 مرداد 1386 | 18 سال پیش
عبور از بهشتمهرداد زینلیانمهرداد زینلیانعبور از بهشتجاده رویایی اسالم به خلخال در استان گیلان
نان محلی رختهعبدل شعبانیعبدل شعبانینان محلی رختهرخته نانی است درگویش هرمزگان که بعضی از مناطق انرا رگاگ و بعضی تومشی مینمامند
نان ساجیسیدمراد خاموشیسیدمراد خاموشینان ساجینان ساجی از دیرباز در استان کرمانشاه توسط زنان خانه دار و سخت کوش پخت می شده و اکنون هم در بعضی از مناطق استان مردم از این نان مصرف می کنند.
قلعه تاریخی مارکوهمحمد رفیعیمحمد رفیعیقلعه تاریخی مارکوهقلعه تاریخی مارکوه کتالم. بام رامسرقلعه مارکوه بر بالای کوه مارکوه در سمت شرق کتالم از توابع شهر رامسر واقع شده است.
شروع فصل تولید قره قوروت در روستای خان آبادتقی قاسمیتقی قاسمیشروع فصل تولید قره قوروت در روستای خان آبادهرساله در اوایل تیرماه و هم زمان با گرم شدن هوا، بانوان روستای خان آباد اقدام به تهیه قره قوروت آفتابی می کنند
شروع فصل تولید کشک خشک در روستای خان آبادتقی قاسمیتقی قاسمیشروع فصل تولید کشک خشک در روستای خان آباداواسط تیرماه،همزمان با گرم شدن هوا و بالا رفتن کیفیت شیر به علت مصرف دامها از علوفه تازه ،تهیه کشک در روستای خان آباد آغاز می شود.
چغاله انبهعبدل شعبانیعبدل شعبانیچغاله انبهفصل ترشی انبه در هرمزگان و مناطق جنوبی ایران
قلعه رودخانمهرداد زینلیانمهرداد زینلیانقلعه رودخاندژی استوار بر فراز ارتفاعات جنگلی و مه گرفته فومن (گیلان)
تالش - جاده اسالم به الماسکاظم حریری پیرهراتیکاظم حریری پیرهراتیتالش - جاده اسالم به الماسزمستان زودتر از همیشه به کوه های تالش آمد و دانه های سپید برف را بر روی برگ های رنگارنگ پاییزی نشاند تا منظره ای خارق العاده ایجاد شود طوری که زبان از توصیفش قاصر می ماند.
جاده اسالم به الماسکاظم حریری پیرهراتیکاظم حریری پیرهراتیجاده اسالم به الماستالش زیبا در تمامی فصول جلوه ای از هنرنمایی خالق یکتاست که بیننده را مدهوش می کند.
بهشت گمشدهعلیرضا رستمیعلیرضا رستمیبهشت گمشدهجنگل های کوهستانی استان گیلان
بوته خار  همراه با میوه قرمزعلیرضا رستمیعلیرضا رستمیبوته خار همراه با میوه قرمزگیاه خار دار که در زبان گیلکی به خاز یا کنگه معروف است .