ورود
جستجو
سرچشمه
جاذبهها
وبلاگ
جشنوارهها
وبنامهها
نقشه ایران
تماس
جستجو
ایران
جاذبهها
جاذبههای تاریخی
دژها ، قلعهها ، برج و منارهها
قلعه فلک الافلاک
قلعه یا دژ شاپورخواست بر روی تپه بزرگ سنگی فلك الافلاك در میان شهر خرم آباد با چشم اندازی فوق العاده زیبا قرار گرفته است. از زیر تپه ای كه قلعه روی آن...
×
محمد ارجمندی
سهشنبه 2 مرداد 1386 | 18 سال پیش
قلعه یا دژ شاپورخواست بر روی تپه بزرگ سنگی فلك الافلاك در میان شهر خرم آباد با چشم اندازی فوق العاده زیبا قرار گرفته است. از زیر تپه ای كه قلعه روی آن ساخته شده یك چشمه بزرگ و پر آب جاری است كه به چشمه گلستان معروف است. پایه های قلعه روی تیغه های سنگی استوار شده. تاریخ بنا و نام سازنده اصلی آن مشخص نیست ولی باستان شناسان احتمال میدهند كه این قلعه مربوط به دوره ساسانیان باشد. در ادوار مختلف نامهای گوناگون داشته است: "دژ شاپور خواست"، "قلعه خرم آباد" و "قلعه فلك الافلاك" از آن زمره اند. نام فلك الافلاك از زمان قاجاریه بر این قلعه گذاشته شد. قلعه دارای هشت برج است، محیط كل آن 60/228 متر و بلندترین دیوار آن تا سطح تپه 5/22 متر میباشد. دارای دو صحن، 124 اتاق و 11 كفش كن در بین اتاقها است. در شمال شرقی آن راهرویی ساخته شده كه با 7 پله به محوطه ای كه چاه معروف قلعه در آن واقع شده منتهی می شود. عمق این چاه تا انتهای تپه و تا چشمه زیر تپه می رسد. در گذشته آب مورد نیاز ساكنین قلعه از این چاه تامین می شده است و از همین راهرو می توان به پشت بام قلعه رسید و چشم انداز زیبای شهر را مشاهده كرد. از قلعه فلك الافلاك كه بارها مرمت و بازسازی شده در دوره های مختلف استفاده های متفاوتی شده است. در زمان حكومت آل حسنویه خزانه سلطنتی، در دوره های اتابكان و صفویه مركز سیاسی اداری حكام لرستان، در دوره حكمرانی والیان دژی مستحكم در برابر تهاجم بیگانگان، در اواخر دوره قاجار و آغاز حكومت پهلوی پناهگاه و سنگر مبارزه عشایر علیه حكومت تازه تاسیس پهلوی، و از سال 1302 در اختیار ارتش بوده و بیشتر زندانیان سیاسی قدیمی از جمله آیة اله كاشانی بخشی از عمر خود را در این قلعه گذرانده اند. این قلعه یكی از بنا های تاریخی است كه با گذشت زمان هنوز استوار و پابرجا مانده و اثری مهم و محكم با جاذبه های جهانگردی فراوان است كه امروز بیش از هر زمان دیگری می توان از آن استفاده نمود. در سال 1248 این قلعه در فهرست آثار ملی به ثبت رسید و اكنون در اختیار میراث فرهنگی استان لرستان است. این بنا علاوه بر ویژگیهای معماری پر صلابت و قدمت تاریخی و باستانی دارای موزه ای از گنجینه های منحصر بفرد لرستان است كه اعجاب هر بیننده ای را می انگیزد. و در نهایت اینكه این بنا جزء 30 بنای ملی كشور است كه برای ثبت به سازمان جهانی یونسكو معرفی شده اند. مطلب و عكس از :
irib.ir
دستهبندی
دژها ، قلعهها ، برج و منارهها
لرستان
کلیدواژه
قلعه
فلک
الافلاک
102K بازدید
مهدی مخلصیان
قلعه سپید ندوشن
هنگامی که وارد شهر ندوشن شوید، از دور قلعه زیبایی را بالای تپهای خواهید دید. این قلعه کوچک قلعه سپید یا سپیده یا سفیده نام دارد.
مهدی مخلصیان
قلعه خرانق
اگر از میبد حدود ۶۰ کیلومتر در جادهای که به سمت طبس میرود برانیم، به روستای زیبایی میرسیم که خرانق نام دارد. روستای زیبایی که در دشتی وسیع در کنار ارتفاعاتی نه چندان بلند جای گرفته و با کاروانسرا و قلعهای بسیار زیبا خودنمایی میکند.
مهدی مخلصیان
ارگ فورگ
درباره روستای فورگ و ارگ آن اندکی پیش از سفرم خواندم و شنیدم. اما شنیدن کی بود مانند دیدن! فورگ روستایی از در بخش درمیان از استان خراسان جنوبی است که در بلندترین نقطه آن ارگی زیبا ساخته شده است.
بابک ارجمندی
قلعه کنگلو معروف به عقاب مازندران
عقاب مازندران یا قلعه کنگلو یادگاری اساطیری
دریاچه کویر
قلعۀ قدیمی ایراج
از دیگر مناطق دیدنی و تاریخی این منطقه میتوان به قلعهای قدیمی که روی ارتفاعات این روستا استوار است، اشاره کرد.
دریاچه کویر
قلعۀ ساسانی گرمه
یکی از مناطق گردشگری گرمه، قلعهای قدیمی ساختهشده از گل، خشت و سنگ است.
دریاچه کویر
قلعۀ بیاضه
قلعۀ بیاضه یکی از کهنترین قلعههای منطقه و در ردیف حصارها و دژهای قابل توجه در ایران است.
دریاچه کویر
قلعۀ انوشیروان عادل
قلعه جندق یا قلعۀ انوشیروان عادل از بناهای تاریخی شهر جندق و تنها قلعۀ مسکونی در ایران کنونیست.
دریاچه کویر
قلعۀ کرشاهی، کارشاهی یا قلعه سردار
این بنا بین رشتهکوه سفیدآب و ملک صدرا واقع شده، در زمان قاجار توسط نایب حسین کاشی ساخته شده
عبدل شعبانی
قطب تولید خیار و خیار شور ایران
شهر یا روستای ونایی از توابع بروجرد استان لرستان به قطب تولید خیار و خیار شور ایران شهرت یافته
اسفندیار خدایی
طبیعت رودخانه سزار دورود
اسفندیار خدایی
دشت لاله واژگون رزستان دورود، بهشت طبیعت ایران
دشت لاله های واژگون رزستان (Razestan) یا رزسو در ده کیلومتری دورود لرستان و نزدیک روستای دره اسپر در ارتفاعات پریزکوه واقع شده است. بهترین زمان برای بازدید لاله های واژگون نیمه دوم فروردین و اوایل اردیبهشت است. دشت های لاله واژگون دورود از زیباترین و پرپشت ترین دشتهای لاله به شمار می رود و در دره ها و دامنه کوههای این منطقه انواع مختلف لاله های واژگون رنگارنگ را می توان یافت. لاله های واژگون زرد رنگ در دامنه پریز کوه کوچک و بعد از دشت دوم لاله ها قرار دارند. لاله های زردنگ درمیان انبوه لاله های قرمز زیبا
اسفندیار خدایی
رودخانه و آبشار ازنادر دورود
یکی از جاذبه های طبیعی دورود، رودخانه و آبشار ازنادر نزدیک روستای گردشگری دره اسپر در هفت کیلومتری این شهرستان است. چندین چشمه بزرگ از کوه پریز آبشار زیبای ازنادر و رودخانه باطراوت و زلال و خروشانی را در دره ازنادر جاری می سازد. فاصله روستای دره اسپر تا آبشار ازنادر کمتر از یک ساعت کوهپیمایی است.
اسفندیار خدایی
گردنه رنگینه پریزکوه دورود
گردنه رنگینه یا رنگی در دامنه کوه پریز از مناظر دیدنی طبیعت دورود و استان لرستان محسوب می شود. بهترین مسیر برای صعود به گردنه رنگی و پریزکوه از روستای چشمه سرنجه در دو کیلومتری دورود است. سپس حدود یک ساعت کوهپیمایی تا چشمه راکن را پیش رو دارید. از چشمه راکن تا گردنه رنگینه نیز حدود یک ساعت کوهپیمایی لازم دارد.
مجیدرضا افشاریان
دریاچه گهر
پاکی و زلالی
اسفندیار خدایی
دشت لاله های واژگون رزسو (رزستان) دورود
تصاویر طبیعت زیبای دشت های لاله واژگون رزسو 25 فروردین 1397 برای صعود به ارتفاعات رزسونه منطقه لاله های واژگون در دامنه پریزکوه کوچک، می توانید از دورود تا روستای دره اسپر را با ماشین طی کنید. اتومبیلها را در کنار روستای دره اسپر پارک کنید و داخل دره به سمت اشترانکوه حرکت کنید. دره اولی با بیست دقیقه پیاده روی به آبشار ازنادر ختم می شود که وقت زیادی نمی گیرد و شما می توانید صبحانه را در کنار آبشار ازنادر میل کنید. ولی برای رفتن به رزسونه لازم نیست از مسیر آبشار ازنادر بروید. بلکه باید از دره بعدی یا دوم به
نقد و نظر یا دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید. ابتدا وارد شوید!
© ۱۳۷۹-۱۴۰۳ نمای ایران
راهنمای سفر و گردشگری ایران
نقشه ایران
درباره نمای ایران
نمای زنده ایران
راهنمای نمای ایران
همکاری با نمای ایران
دریاچه کویر
جاذبههای گردشگری
جاذبههای طبیعی ایران
جاذبههای تاریخی ایران
جاذبههای فرهنگی ایران
کوهها و قلههای ایران
دژها و قلعههای ایران
وبلاگ
محتوای آموزشی
جشنوارههای نمای ایران
بومگردیها
فال و تماشا
پیکمی
پشتیبانان
ویراویر™ راهکار هوشمند
اُیو™ راهکار هوشمندسازی
ووددن؛ دستسازههای چوبی
وبسایت میزبانی شده ابری
بابک ارجمندی