ورود
جستجو
سرچشمه
جاذبهها
وبلاگ
جشنوارهها
وبنامهها
نقشه ایران
تماس
جستجو
ایران
جاذبهها
جاذبههای تاریخی
کاروان سراها
کاروانسرای قلعه خرگوشی
بین شهر ورزنه اصفهان و ندوشن یزد قلعهای است که به نظر از همه جا به دور افتاده است. مکانی آرام و دلپذیر و مناسب برای عکاسی شب. کاروانسرایی مروبط به دوره شاه عباس که به آن قلعه خرگوشی میگویند.
×
‹
›
‹
›
‹
›
‹
›
‹
›
مهدی مخلصیان
چهارشنبه 27 تير 1403 | 5 ماه پیش
کاروانسرای شگفت انگیز قلعه خرگوشی که بنای استوار و سنگی اش رادر ۳۰ کیلومتری تالاب گاوخونی و در میانه جاده قدیمی یزد- اصفهان که تا شهر عقدا و تا شهر ورزنه حدود 60 کیلومتر فاصله دارد، می توان دید. این قلعه شاه عباسی تک تک خشتهایش با دستان پینه بسته کارگران ندوشنی زده شده و در کوره ای در ندوشن که هنوز هم بقایای آن باقی است پخته شده است. با مشقت و با وسایل حمل و نقل بیش از 400 سال پیش به آن نقطه که مرز بین ندوشن و ورزنه بوده حمل شده است. تمام این بنای ۸۰×۸۰ متری از سنگ گرانیت و آجر ساخته شده است. حتی صفه ها، حجره هاه و اصطبل بنا هم سنگی هستند و این شاید مهم ترین دلیل استوار ماندن قلعه خرگوشی تا امروز باشد. در بیابان های این منطقه، معادن گرانیت زیادی وجود دارد و کارگران عصر صفوی، وقتی کاروانسرای قلعه خرگوشی را می ساختند از گرانیت های کوههای اطراف استفاده کردند. نکته جالب در مورد این قلعه وجود چشمه آب درست در میان حیاط کاروانسرا است که شاید کلید وجود این کاروانسرا در این نقطه باشد. شاید جالب ترین تزئین بنا که در نگاه اول نظرتان را جلب می کند، کتیبه ای است که بر سر در ورودی نصب شده و روی آن به خط “علی رضا عباسی” خطاط معروف عصر “شاه عباس” نوشته شده است. این کتیبه، روی پانزده قطعه سنگ سبز رنگ به طول 8 متر و عرض 60 سانتی متر و در سه ضلع مدخل نصب شده است. « امر فرمودند بانشاء این رباط بندگان نواب کامیاب کلب آستانه حضرت امیرالمومنین علی بن ابی طالب علیه السلام عباس الحسینی الموسوی الصفوی بهادر خان خلد الله ملکه ، و ثواب آن به روح جد بزرگوار خود پادشاه غفران پناه فردوس بارگاه شاه طهماسب انار الله برهانه هبه فرمودند . کتبه علی رضا عباسی ۱۰۲۳ در داخل رباط، بر دست چپ بدنه دیوار ورودی، سنگ سیاه رنگی نصب شده که به خط نسخ ناپخته ای این عبارات بر آن نقر شده : « هو الله سبحانه ؛ بسعی العبد الملک المعبود الا له اسد الله بن حسن خانه خواه ، سنه ۱۰۲۳» برای رسیدن به کاروانسرای قلعه خرگوشی می توان از مسیر ورزنه – کوه سیاه و سپس قلعه خرگوشی استفاده کرد. مسیر دیگری نیز برای رسیدن به این کاروانسرای کویری، از شهر عقدا که در مسیر اردکان-نائین قرار دارد، جدا میشود و بعد از پشت سر گذاشتن روستاهای مزرعهنو، خلیلآباد و سروعلیا شما را به بیابان خرگوشی می رساند. از اینجا به بعد باید مسافتی درحدود ۲۵ کیلومتر را در کویر طی کنید تا به این کاروانسرا برسید. مسیرها از اردکان تا سرو علیا آسفالته است، ولی ازآنجا تا قلعه خرگوشی شنی است.
varzaneh.org
دستهبندی
کاروان سراها
یزد
کلیدواژه
قلعه
کاروانسرا
قلعه خرگوشی
گاوخونی
218 بازدید
کویر ورزنه
کویر ورزنه در دسترس ترین کویر به شهر اصفهان است که فاصله ماسه زار تا اصفهان ۱۱۰ کیلومتر است در یک سفر یک روزه می توان از این منطقه دیدار کرد. وسعت تلماسه ها بالغ بر ۱۷ هزار هکتار است و ...
شهر تاریخی ندوشن
نمایی از شهر تاریخی ندوشن 1378 ه. ش
قلعه سپید ندوشن
هنگامی که وارد شهر ندوشن شوید، از دور قلعه زیبایی را بالای تپهای خواهید دید. این قلعه کوچک قلعه سپید یا سپیده یا سفیده نام دارد.
کویر خارا
بخش جرقویه علیا، جنوب شرق استان اصفهان
دره سنگ آبهای ندوشن
دره سنگ آبها در شهرندوشن استان یزد وجود دارد که توجه علاقه مندان به گردشگری و محیط زیست را به خود جلب کرده است
شهر زیبای ورزنه
شهر کوچک و زیبای ورزنه، در حاشیه زایندهرود و نزدیک به باتلاق گاوخونی از مکان هایی است که هر کس دست کم یکبار باید آن را ببیند.
گیاه مانایی، هوم یا Ephedra
هوم یا درخت زندگی، که ریشه در عمق حیات و زیست ساکنان فلات ایران، بویژه ایرانیان باستان طی هزاره ها داشته است. جالب اینکه اکثر پژوهشگران و محققین ایرانی در عرصه های مرتبط چون: ادبیات، اسطوره شناسی، باستان شناسی، جامعه شناسی، انسان شناسی، تاریخ، فرهنگ، گیاه شناسی و حتی علاقه مندان به ایران شناسی و زیست ساکنان این سرزمین، آن گیاه مقدس و اسطوره ای را ندیده و شاید نمی شناسند.
مهدی مخلصیان
قلعه سپید ندوشن
هنگامی که وارد شهر ندوشن شوید، از دور قلعه زیبایی را بالای تپهای خواهید دید. این قلعه کوچک قلعه سپید یا سپیده یا سفیده نام دارد.
مهدی مخلصیان
منارجنبان خرانق
شاید بیشتر ما فکر میکنیم که منارجنبان بنایی است در اصفهان که البته درست هم است اما این بنا تنها منارجنبان ایران نیست.
مهدی مخلصیان
کاروانسرای خرانق
کاروانسرایی زیبا که در کنار بافت قدیم و قلعه خرانق قرار گرفته است.
مهدی مخلصیان
قلعه خرانق
اگر از میبد حدود ۶۰ کیلومتر در جادهای که به سمت طبس میرود برانیم، به روستای زیبایی میرسیم که خرانق نام دارد. روستای زیبایی که در دشتی وسیع در کنار ارتفاعاتی نه چندان بلند جای گرفته و با کاروانسرا و قلعهای بسیار زیبا خودنمایی میکند.
سپیده اصلان
قلعه كوهاب
این کاروانسرا متعلق به دوره صفوی بوده و به شماره ۱۴۸۹ در سال 1355 در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است
مونا سلطانی
باغ دولت آباد یزد
ایرانیان از گذشته به دنبال تجلی زیبایی و درخشش هرچه بیشتر هنر خود، مخصوصا در معماری بوده و از نمونههای بارز آن ساخت و پیریزی باغات زیبا و آفرینش باغهای سرسبز و حیرتانگیز خصوصاً در مناطق کویری و خشک و کم آب است.
دریاچه کویر
کاروانسرای شاه عباسی - قصر بهرام - ده نمک گرمسار
ساخت کاروانسرا در مسیر جادههای مهمی که از این منطقه میگذشتند
رضا زینلی ندوشن
دره سنگ آبهای ندوشن
دره سنگ آبها در شهرندوشن استان یزد وجود دارد که توجه علاقه مندان به گردشگری و محیط زیست را به خود جلب کرده است
عبدل شعبانی
امیرچخماق یزد
پانوراما از میدان امیرچخماق یزد
مظفر کشاورزمحمدیان
خانه آقازاده
خانه آقازاده در شهر ابرکوه
مظفر کشاورزمحمدیان
کوه عقاب
کوه عقاب در جاده یزد به ابرکوه مورد توجه گردشگران و عکاسان می باشد اما چیزی که توجه مرا بعد از عکاسی جلب کرد کوه سمت چپ عکس می باشد دقت کنید متوجه می شوید
آرام آرمانه
غار نباتی ندوشن
در این غار نخ کشی ضروری نیست ولی انجام آن اطمینان بخش است .در مجموع غار نباتی ندوشن در عین زیبایی غار بزرگ و دشواری نیست.
سیدحسین رضوانی
کوهستان در دل کویر
مهریز دارای دو منطقه تفرجگاهی معروف است که چشمه های بزرگ فصلی و معروف آن برای کشاورزی شهرستان بسیار مؤثر و حیاتی می باشد، یکی از آنها غربالبیز و دیگری دامگاهان (دون گاهون) است...
سیدحسین رضوانی
آدرشک مهریز
یخچالی طبیعی در دل کویر
محمود طالبی
تجنود
دره زیبا و سرسبز تجنود در شهرستان قاینات شهر زیرکوه یکی از جاذبههای زیبای خدادادی و بهشت گردشگران در استان خراسان جنوبی است که در فصل بهار و تابستان هر سال میزبان مسافران زیادی است.
سیدحسین رضوانی
پناهگاه برفخانه طزرجان یزد
کوه برفخانه با ارتفاع 4011 متر و دیواره 300 متری آن یکی از زیبا ترین قله های ایران است که در روستای طرزجان از توابع شهرستان تفت و در جنوب غربی آن واقع شده است. کوه برفخانه طزرجان را به چند قله تقسیم کرده اند که یکی قله طزرجان با ارتفاع 4000متر و دیواره 300 متری آن و قله برفخانه با ارتفاع3950 با دیواره 150متری ومیل برفخانه با ارتفاع 3850متر و همچنین سوزنی معروف این کوه مشهور به میل فریدونی.برای ما جای سوال بود که کدام قله برفخانه است و کدام قله طزرجان ولی با تحقیقاتی که از کوهنوردان یزدی به عمل آوردیم ،به ا
نقد و نظر یا دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید. ابتدا وارد شوید!
© ۱۳۷۹-۱۴۰۳ نمای ایران
راهنمای سفر و گردشگری ایران
نقشه ایران
درباره نمای ایران
نمای زنده ایران
راهنمای نمای ایران
همکاری با نمای ایران
دریاچه کویر
جاذبههای گردشگری
جاذبههای طبیعی ایران
جاذبههای تاریخی ایران
جاذبههای فرهنگی ایران
کوهها و قلههای ایران
دژها و قلعههای ایران
وبلاگ
محتوای آموزشی
جشنوارههای نمای ایران
بومگردیها
فال و تماشا
پیکمی
پشتیبانان
ویراویر™ راهکار هوشمند
اُیو™ راهکار هوشمندسازی
ووددن؛ دستسازههای چوبی
وبسایت میزبانی شده ابری
بابک ارجمندی