ورود
جستجو
سرچشمه
جاذبهها
وبلاگ
جشنوارهها
وبنامهها
نقشه ایران
تماس
جستجو
ایران
جاذبهها
جاذبههای تاریخی
آرامگاهها
تربت حافظ
بی تردید، آرامگاه حافظ مشهورترین و پربازدیدترین دیدنی شهر شیراز است. این شهرت به دلیل علاقه و دلبستگی مردم به حافظ و شعرهایش است. اما این دلیل باعث نمیشود که زیباییهای این بنا در نظر گرفته نشود.
×
مهدی مخلصیان
شنبه 2 خرداد 1394 | 10 سال پیش
بی تردید، آرامگاه حافظ مشهورترین و پربازدیدترین دیدنی شهر شیراز است. این شهرت به دلیل علاقه و دلبستگی مردم به حافظ و شعرهایش است. اما این دلیل باعث نمیشود که زیباییهای این بنا در نظر گرفته نشود. این زیبایی بنا به همراه فضای روحانی آرامگاه هر بینندهای را نه تنها به خود میکشاند بلکه ساعتها در خود نگه میدارد. اما این بنا در طول تاریخ همواره به این شکل نبوده است. در سال ۸۵۶ ه. ق. ( ۱۴۵۲) حدود ۶۵ سال پس از وفات حافظ شمسالدین محمد یغمایی، وزیر میرزا ابوالقاسم گورکانی؛ حاکم فارس، برای اولین بار عمارتی گنبدی شکل بر فراز مقبره حافظ بنا کرد و در جلو این عمارت، حوض بزرگی ساخت که از آب رکن آباد پر میشد. ین بنا در زمان حکومت شاه عباس صفوی (اوایل قرن یازدهم هجری قمری) مورد مرمت و باز سازی قرار گرفت و همچنین به دستور نادرشاه افشار آرامگاه بار دیگر مرمت شد. کریمخان زند (۱۱۵۲ ه. ش) بر مقبره حافظ، بارگاهی به سبک بناهای خود ساخت (تصویر) و بر تربتش سنگی مرمرین نهاد که سنگ امروز نیز باقی است و دو غزل از حافظ به شیوه نستعلیق توسط حاجی آقاسی بیک افشار آذربایجانی نگاشته شدهاست که مطلع آن دو غزل چنین است: مژده وصل تو کو، کز سر جان برخیزم طایر قدسم و از دام جهان برخیزم و ایدل غلام شاه جهان باش و شاه باش پیوسته در حمایت لطف اله باش هم چنین تالاری با چهار ستون سنگی یکپارچه بلند ساخت که از طرف شمال و جنوب گشاده بود و در دو سوی آن، دو اتاق بنا کرد به گونهای که مقبره حافظ در پشت این بنا قرار میگرفت و در جلو آن باغ بزرگی را احداث نمود. در سال ۱۳۱۴ ه. ش سرهنگ علی ریاضی (رئیس فرهنگ فارس) با همیاری علی اصغر حکمت و نظارت علی سامی، با طراحی آندره گدار فرانسوی و با الهام گیری از عناصر معماری عهد کریم خان زند، به بازسازی بنای حافظیه اقدام نمودند. در سال ۱۳۱۵ به کوشش علی اصغر حکمت، بنای کنونی با بهرهگیری از عناصر معماری زندیه و یادمانهای حافظیه، توسط آندره گدار فرانسوی طراحی و با همکاری علی سامی به اجرا در آمد.
fa.wikipedia.org
دستهبندی
آرامگاهها
فارس
کلیدواژه
حافظ
حافظیه
آرامگاه
شیراز
62K بازدید
نمای ایران
سپاس. تصویر فوق العاده است.
يكشنبه 3 خرداد 1394 | 10 سال پیش
بابک
عکس بسیار زیبایی است
يكشنبه 3 خرداد 1394 | 10 سال پیش
عبدل
شب است و سكوت است و ماه است و من فغان و غم اشك و آه است و من. شبی آرام و زیبا در خلوت حافظ
يكشنبه 3 خرداد 1394 | 10 سال پیش
حامد
شعر حافظ در زمان آدم اندر باغ خلد دفتر نسرین و گل را زینت اوراق بود
جمعه 8 خرداد 1394 | 10 سال پیش
شیراز قدیمترها
بازار وكیل شیراز
بازار وکیل شهر شیراز یکی از مشهور ترین بازارهای سنتی و تاریخی ایران است.
نمایی از داخل مسجد وکیل
مسجد وکیل در دل بازار وکیل این مجموعه تاریخی وکیل به فرمان کریم خان زند ساخته شده
مسجد نصیرالملک
شهرت مسجد نصیرالملک شیراز از اندازه آن بسیار بزرگتر است اما این شهرت بی دلیل نیست. مسجد نصیرالملک مسجدی به نسبت کوچک ولی بسیار زیباست. مشهورترین بخش مسجد هم شبستان غربی آن است که کاشیکاریهای بسیار زیبای آن به همراه ارسیهایی با شیشههای رنگی، جلوه و نمای ویژه و یگانهای به آن میدهد.
باغ ارم
باغ گیاه شناسی ارم شیراز
استان فارس
رقص رنگ در مسجد نصیرالملک
بی شک مسجد نصیرالملک را باید یکی از زیباترین مساجد ایران دانست. تلالو رنگ ها از میان شیشه های این مسجد خصوصا در هنگام صبح زیبایی خاصی به این مسجد می بخشد.
بابک ارجمندی
گنبد سلطانیه
گنبد سلطانیه؛ آرامگاه سلطان محمد خدابنده (اُلجایتو)، هشتمین سلطان مغول
سپیده اصلان
آرامگاه چلپی اوغلو
بنای آرامگاه منتسب به عارف چلپی است. وی نوه ی مولانا جلاالدین محمد بلخی است. چلپی اوغلو عارفی شاعر و اهل سیر و سیاحت بود. او یک سال را در سلطانیه زنجان، پایتخت ایلخانیان سپری کرد و به عرفای شهر شیوه رقص سماع آموخت.
سپیده اصلان
آرامگاه شیخ علاءالدوله سمنانی
آرامگاه شیخ علاء الدوله سمنانی در روستای صوفی آباد، حدود ۱۰ کیلو متری شمال غربی شهر سمنان واقع است. بنای آرامگاه و خانقاه این عارف مشهور بازمانده معماری اواخر قرن هفتم و اوایل قرن هشتم هجری است.
پارسه کشاورز
شهرستان بوانات
شهرستان بوانات از شمال با شهرستان ابرکوه (استان یزد)، از شرق با شهرستان خاتم (استان یزد)، از جنوب با شهرستانهای ارسنجان و نیریز، و از غرب با شهرستانهای پاسارگاد و خرمبید همجوار است.
مونا سلطانی
مجموعه آرامگاه شیخ صفی الدین اردبیلی
نگاهی اجمالی به بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی ،معروف به گنبد الله الله
بابک ارجمندی
آرامگاه جرجیس پیامبر
مکانی مقدس در حاشیه کویر مرکزی ایران و پوشیده از گیاه هوم
مصطفی ربیعی بهشتی
مقبره پیر علمدار
دریاچه کویر
پیر علمدار دامغان
آرامگاه پیر علمدار واقع در محلۀ خوریا، نزدیک مسجد دامغان و در خیابان شهید مطهری، از آثار تاریخی ارزشمند قرن پنجم ایران است.
پروین هاوش
درگذرگاه های ساسانی - تنگه چوگان، شهربیشاپور، کاخ و قلعه فیروزآباد - بخش نخست
پس از فروپاشی حکومت پارتیان به دست اردشیر بابکان ،در اوایل قرن سوم میلادی،قدرتی جدید به نام سلسله ساسانی روی کار آمد.بنیان تعدادی از شهر های تاریخی ایران به دو پادشاه نخستین این سلسله ،اردشیر و شاپور منسوب است که ساخت هر یک از این شهر ها اهدافی را دنبال میکرد.
سپیده اصلان
گنبد سلطانیه
از عظیم ترین بناهای آرامگاهی دوران اسلامی در ایران است که پس از کلیسای جامع مریم مقدس در فلورانس ایتالیا و مسجد ایا صوفیه استانبول سومین گنبد بزرگ آجری در جهان به شمار می رود.
نادر چقاجردی
كاخ اردشیر ساسانی فیروز آباد
كاخ اردشیر ساسانی با ابعاد ۵۹ در ۱۲۵ متر كه نخستین بنای تاق دار ساسانی محسوب می شود، در دو کیلومتری شمال شهر فیروزآباد قرار دارد.
نادر چقاجردی
چهارطاقی جره
چهارطاقی (آتشگاه) بالاده یا جره با ارتفاع ۱۴ متر بر بالای تپه ای مرتفع در شمال شرقی شهر بالاده قرار گرفته است که یکی از پنج آتشکده ساخته شده توسط مهرنرسی وزیر بهرام دوم در مسیر فیروزآباد به بیشاپور میباشد.
نادر چقاجردی
نقش برجسته و کتیبه سرمشهد
بر صخره های مشرف بر روستای سرمشهد، نقش برجسته زیبا و بزرگی از بهرام دوم، پنجمین شاه ساسانی در حال مبارزه با دو شیر نر حک شده است. در این نقش برجسته بهرام دوم در حال مبارزه با دو شیر نر و حفاظت از همراهانش دیده میشود. یکی از شیرها در مقابل بهرام بر زمین افتاده و دیگری نیز که در حال حمله به شاه است، شمشیر بهرام را در سینه خود میبیند.
نادر چقاجردی
کاخ ساسانی سروستان
کاخ ساسانی سروستان در ۷.۵ کیلومتری جنوب شهر سروستان در استان فارس قرار دارد.
نادر چقاجردی
گور دختر
بنای گور دختر بسیار شبیه به بنای آرامگاه کورش کبیر است، به گونه ای که شاید بتوان آنرا مینیاتوری از آن و یا مدل و الگویی اولیه ای برای آن بنا نامید.
نادر چقاجردی
نقش قندیل
نقش قندیل در فاصله ۸۵۰ متری شمال غرب روستای قندیل و ۶ کیلومتری شهر قائمیه (چنار شاهیجان) از توابع کازرون در استان فارس قرار دارد.
نقد و نظر یا دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید. ابتدا وارد شوید!
© ۱۳۷۹-۱۴۰۳ نمای ایران
راهنمای سفر و گردشگری ایران
نقشه ایران
درباره نمای ایران
نمای زنده ایران
راهنمای نمای ایران
همکاری با نمای ایران
دریاچه کویر
جاذبههای گردشگری
جاذبههای طبیعی ایران
جاذبههای تاریخی ایران
جاذبههای فرهنگی ایران
کوهها و قلههای ایران
دژها و قلعههای ایران
وبلاگ
محتوای آموزشی
جشنوارههای نمای ایران
بومگردیها
فال و تماشا
پیکمی
پشتیبانان
ویراویر™ راهکار هوشمند
اُیو™ راهکار هوشمندسازی
ووددن؛ دستسازههای چوبی
وبسایت میزبانی شده ابری
بابک ارجمندی