سکه های ساسانینمای ایران نمای ایران سکه های ساسانیسلسله ساسانی آخرین سلسله قدرمت و جهانی ایران بود. آنها خود را نوادگان و وارثان امپراطوری هخامنشیان می دانستند
گزارش سنگ نگاره های کهن ایران  در بنیاد علمی فرهنگی پروفسور داریوش فرهودمحمد ناصری فردمحمد ناصری فردگزارش سنگ نگاره های کهن ایران در بنیاد علمی فرهنگی پروفسور داریوش فرهوداین بار سعادت یاری کرد؛ تا در بنیاد علمی فرهنگی پروفسور داریوش فرهود ( تهران ) سخن از اسرار سنگ نگاره های کهن ایران زمین داشته باشیم.
سنجاق های ناجی و ضد آل در ایران باستانمحمد ناصری فردمحمد ناصری فردسنجاق های ناجی و ضد آل در ایران باستاندر میان سنگ نگاره های تیمره (کوه های شمال غرب خمین) تخته سنگی را می بینیم (اگر چه امروز آن را نابود کرده اند)؛ که نقش بانویی بر آن حک شده و یک بزکوهی بر فراز سرش دیده می شود؛ دستان بر سینه دارد و در حال زایمان است. چند تن از همراهان و ندیمان هم کنارش دیده می شوند.
پژهشگران عرصه های هنر و ادبیاتمحمد ناصری فردمحمد ناصری فردپژهشگران عرصه های هنر و ادبیاتاین بار سعادت شد؛ تا مدتی کوتاه همراه با عده ای از شاهنامه پژوهان ایران،
سلسله نشست‌های تخصصی هنر صخره‌ای ایران برگزار می‌شودمحمد ناصری فردمحمد ناصری فردسلسله نشست‌های تخصصی هنر صخره‌ای ایران برگزار می‌شودسلسله نشست‌های تخصصی هنر صخره‌ای ایران برگزار می‌شود. به گزارش روابط عمومی انجمن علمی باستان‌شناسی ایران، نخستین نشست از سلسله‌ نشست‌های هنر صخره‌ای ایران با عنوان «روایتی نو از گستره هنر صخره‌ای در فلات مرکزی ایران؛ باستان‌شناسی و هنر» برگزار خواهد شد. این نشست به همت انجمن علمی باستان‌شناسی ایران و با همکاری خانه اندیشمندان علوم انسانی در روز سه‌شنبه سوم مهرماه ۱۴۰۳ ساعت ۱۷ تا ۱۹ در سالن فردوسی خانه اندیشمندان علوم انسانی به نشانی تهران، خیابان استاد نجات‌الهی (ویلا)، چهارراه ورشو برگزار خواهد شد.
کشف و معرفی یکی از کهن ترین کتیبه های خط در ایرانمحمد ناصری فردمحمد ناصری فردکشف و معرفی یکی از کهن ترین کتیبه های خط در ایرانطی بررسی ها و مستند نگاری که از سنگ نگاره های تیمره، در سال 1385برفراز کوهی در چم اسبه غرقاب، از توابع گلپایگان داشتیم؛ به تخته سنگی ستروگ با علایم خطوط سطریLinear (2300 پ.م.) بر خورد کردیم؛ که برای ما بسیار جالب و شگفت انگیز بود.
کشف فنجان نماهای کهن در حاشیه خلیج فارسمحمد ناصری فردمحمد ناصری فردکشف فنجان نماهای کهن در حاشیه خلیج فارسبه گودي هاي ايجاد شده بر روي سطوح صاف سنگ ها، بدست انسان هاي باستان، برای مقاصد گوناگون، فنجان نما Cup mark گفته مي‌‌شود. آنها از كهن‌ترين و گسترده ترين آثار ايجاد شده بدست بشر در ميان سنگ نگاره هاي ايران و جهان هستند. فنجان نماها توسط ابزارهاي خاصي (سنگ، استخوان حيوانات و فلزات و…) ايجاد شده اند. اندازه ي کلی آنها (عمق و قطر) از حدود يك متر عمق و قُطر، تا حدود یک سانتیمتر قُطر و عمق متفاوت است.
فنجان نماهای کهن و شگفت انگیز در جزیره خارکمحمد ناصری فردمحمد ناصری فردفنجان نماهای کهن و شگفت انگیز در جزیره خارکجزیره خارک، یکی از جزیره های زیبا و نفت خیز در خلیج فارس است؛ که متعلق به استان بوشهر می باشد. اخیرا دوست گرامی، جناب اصغر هوشنگی که از باستان شناسان سازمان میراث فرهنگی استان بوشهر هستند؛ عکس هایی جالب و شگفت انگیز از فنجان نماهای کشف شده در جزیره خارک را برای نگارنده ارسال داشته اند؛ که فوق العاده جالب و کهن هستند. شگفتی فنجان نماهای جزیره خاک به حضور انسان در هزاره های پیش در آن جزیره بر می گردد. چرا که فنجان نماها تابلوهایی تمام نما از حضور و زیست انسان ها در آن حیطه و قلمرو هستند.
سر نوشت دره ی کوچری Koucheri و سنگ نگاره های کهن در اطراف گلپایگانمحمد ناصری فردمحمد ناصری فردسر نوشت دره ی کوچری Koucheri و سنگ نگاره های کهن در اطراف گلپایگانکوچری نام دره ای زیبا با نقاشی های کهن است؛ که در وسط آن رودخانه ای با آب زلال همیشه جاری است و یکی از مبانی شکل گیری گلپایگان از دیر باز بوده است.
کشف فنجان نماهای کهن در شهرستان صیدون بری خوزستانمحمد ناصری فردمحمد ناصری فردکشف فنجان نماهای کهن در شهرستان صیدون بری خوزستانفنجان نماها، کهن ترین ابزارهای زیست دست بشر هستند و شاید بتوان گفت که عمری برابر زیست انسان بر روی کره زمین دارند. برای مطالعه ی زیست انسان کهن بر روی کره زمین، آنها یکی از کهن یاری گرها و کهن الگوی های زیست بشر در ابعاد گونان هستند؛ که می توانند در قالب چراغ راهنما برای پژوهشگران عمل کنند و پنجره هایی متنوع به روی آنها طی دوره های کهن بگشایند؛ که در محافل علمی و دانشگاهی ایران ناشناخته و مهجورهستند ؟!
نقاشی های کهن پلنگ فراز کوه ها و راز آنمحمد ناصری فردمحمد ناصری فردنقاشی های کهن پلنگ فراز کوه ها و راز آندیواره ی صاف فراز کوهی در تیمره، که هنرمندان نقش هایی بسیار زیبا از دو یوز و یک پلنگ آفریده اند؛ که نشان از زیستگاه آن گربه سان و دیده های هنرمندان در آن دوران کهن دارد. ما اغلب، نقش پلنگ ها را بر روی دیواره های صاف فراز کوه ها می دیدیم؟!
گزارش سمینار دانشگاهی نماد شناسی سنگ نگاره های ایران و جهانمحمد ناصری فردمحمد ناصری فردگزارش سمینار دانشگاهی نماد شناسی سنگ نگاره های ایران و جهانپژوهش، یک سنگ بنا و خمیرمایه تحول، نو آوری، تغییر و پیشرفت درهر جامعه است. جامعه ای که در آن پژوهش اهمیت داده نشود و جایگاه نداشته باشد؛ بی تردید در آن حرکتی رو به جلو به وقوع نخواهد پیوست. پژوهش برای هر جامعه به منزله ی چراغ راه برای اتومبیل در در کویر و بیابان است. در جامعه ی بی پژوهش، هیچ اختراع، اکتشاف، نو آوری و خلاقیتی روی نخواهد داد و مردمان آن جوامع برای ادامه ی زیست خود، هزینه های سنگین متحمل خواهند شد. وقتی وارد دانشکــده شدیم؛ به سالن آمفی تیاتررفتیم. دانشجویان گرامی و مدیران محترم دانشکده، د
نقوش خشونت انسان برای نخستین بار در میان سنگ نگاره های ایرانمحمد ناصری فردمحمد ناصری فردنقوش خشونت انسان برای نخستین بار در میان سنگ نگاره های ایرانبه گواه سنگ نگاره های کهن ایران، از دیر باز خشونت و ستم از جانب انسان های صاحب قدرت بر انسان های ضعیف وجود داشته و خوشبختانه آن صحنه های تلخ بسیار نادر و اندک بوده است. در میان بیش از 50000 نقشی که تاکنون در میان سنگ نگاره های 25 استان های ایران کشف کرده ایم؛ تعداد صحنه های خشونت بار آنها به چند مورد می رسد؛ که امروز یک نمونه کهن آن را معرفی کرده ایم.
396 نتیجه 1 از 2523