استان اصفهان

استان اصفهان، استانی است در میانهٔ ایران با مرکزیت شهر اصفهان. این استان با مساحتی حدود ۱۰۵٬۹۳۷ کیلومتر مربع بین ۳۰ درجه و ۴۳ دقیقه تا ۳۴ درجه و ۲۷ دقیقه عرض شمالی خط استوا و ۴۹ درجه و ۳۶ دقیقه تا ۵۵ درجه و۳۱ دقیقه طول شرقی نصف النهار گرینویچ قرار دارد. استان اصفهان که در مرکز ایران واقع شده‌است از شرق به استان‌های یزد و خراسان جنوبی، از شمال به استان‌های سمنان، قم و مرکزی، از غرب به استان‌های لرستان و چهارمحال و بختیاری، از جنوب به استان‌های کهگیلویه و بویراحمد و فارس محدود است.اصفهان قطب تولید آهن، فولاد، مصالح ساختمانی و پتروشیمی در ایران است. استان اصفهان یکی از بزرگ‌ترین مراکز تولید انواع مختلف صنایع دستی ایران بشمار می‌رود. این استان از دیرباز گهواره هنرهای زیبا و صنایع دستی بوده‌است. تزئینات آجری، کاشی کاری، گچ بری و انواع خط در آثار تاریخی اصفهان، از قرن‌ها پیش تا دوره معاصر، بر اطراف و جوانب مناره‌ها و داخل و خارج مساجد، قصرها و هنرهای زری دوزی و قلم کاری، ترمه و نقره کاری و زرنگاری و رونویسی انواع کتاب، قرآن و قطعات نگارگری و نقاشی جملگی به مرکزیت هنری اصفهان گواهی می‌دهند. سیم کشی، زرکشی، زربافی، گلابتون دوزی، منبت گلپایگان، پولک دوزی، زنجیره بافی، قالی بافی و نساجی از صنایع دستی رایج اصفهان است. این صنایع در عهد شاهان صفوی رونق فراوان داشت. در دوران قاجاریه، بازار صنایع دستی در اصفهان از رونق افتاد. ولی بعد از انقلاب مشروطه باز توسعه یافت. به طور کلی طرح و نقش عموم دست ساخته‌های اصفهان اعم از فرش و قلمکار و ظروف قلم زنی و کاشی، دوختنی‌های روی پارچه تحت تأثیر طرحهای تزئینی دوران صفویه قراردارد و طراحان اصفهان، به نسبت قدرت درک و مهارت خود از آثار قدیمی برمی‌گیرند و با خلاقیت خود، آنها را زیباتر می‌سازند.
ارتفاعات شاهانکوهمهرداد زینلیانمهرداد زینلیانارتفاعات شاهانکوهجاده پشت کوه فریدونشهر اصفهان، حد فاصل روستاهای زمستانه تا میدانک
آبشار چشمه لنگانمهرداد زینلیانمهرداد زینلیانآبشار چشمه لنگانخروجی تونل چشمه لنگان در ابتدای فریدونشهر در غرب اصفهان
شهر باستانی انارکجمال زعیمی یزدیجمال زعیمی یزدیشهر باستانی انارکشهر باستانی انارک در دل کویر
گردنه شادیمهرداد زینلیانمهرداد زینلیانگردنه شادیبهشتی در غرب اصفهان
ونک سمیرممهرداد زینلیانمهرداد زینلیانونک سمیرمشهری زیبا بر دامنه های سرسبز زاگرس مرکزی ایران
دشت لاله های واژگون گلپایگانسید محمد حسین  ماهریسید محمد حسین ماهریدشت لاله های واژگون گلپایگاندشت لاله های واژگون منطقه ی هنده گلپایگان
مسجد جامع گلپایگانسید محمد حسین  ماهریسید محمد حسین ماهریمسجد جامع گلپایگانمسجد جامع گلپایگان از بناهای شاخص تاریخی گلپایگان است که با معماری منحصر به فرد خود زبان زد خاص و عام می باشد .
کبوترخانه های گلپایگانسید محمد حسین  ماهریسید محمد حسین ماهریکبوترخانه های گلپایگانبیشترین کبوتر خانه هایی که در ایران زمین است در شهرستان گلپایگان واقع شده است .
کُمهمهرداد زینلیانمهرداد زینلیانکُمهشهر کوچکی در دامنه های زیبای دنا
گلپایگان. گرمابه ی تاریخی رباط آحسینسید محمد حسین  ماهریسید محمد حسین ماهریگلپایگان. گرمابه ی تاریخی رباط آحسینگرمابه رباط آحسین گلپایگان از نادر گرمابه های تاریخی مربوط به عهد قاجار ایران است که هنوز (به صورت زنانه) مورد استقاده قرار می گیرد.
گلپایگان . هتل ارگ تاریخی گوگد(عظمت خشت خام)سید محمد حسین  ماهریسید محمد حسین ماهریگلپایگان . هتل ارگ تاریخی گوگد(عظمت خشت خام)قلعه-کاروانسرای گوگد از جمله بناهای تاریخی شاخص شهرستان گلپایگان است که توسط سرمایه گذاری بخش خصوصی در سال 1378 به هتل ارگ 3 ستاره تغییر کاربری داد و هم اکنون پذیرای خیل بی شمار گردشگران داخلی و خارجی است .
سنگ نگاره های تیمره ی گلپایگانسید محمد حسین  ماهریسید محمد حسین ماهریسنگ نگاره های تیمره ی گلپایگانطی کاوش ها و پژوهش های انجام شده توسط مهندس محسن جمالی (پژوهشگر سنگ نگاره های گلپایگان) تاکنون 31 منطقه ی سنگ نگاره ای در شهرستان گلپایگان شناسایی شده است و بنا بر شواهد موجود، منطقه ی غرقاب گلپایگان بزرگ ترین و متنوع ترین منطقه ی سنگ نگاره ای در ایران و جهان می باشد.
گلپایگان . پل تاریخی قاضی زاهدسید محمد حسین  ماهریسید محمد حسین ماهریگلپایگان . پل تاریخی قاضی زاهدپل قاضی زاهدی از جمله آثار تاریخی گلپایگان می باشد که بر روی رودخانه انار بار واقع شده و محل اتصال شمال شهر به جنوب است.
آبشار سمیرممهرداد زینلیانمهرداد زینلیانآبشار سمیرمجلوه زیبای طبیعت خداوند در جنوب استان اصفهان
چشمه خونیارمهرداد زینلیانمهرداد زینلیانچشمه خونیارچشمه ای جوشان از دل ارتفاعات پربرف دنا
شب نمای گلپایگانسید محمد حسین  ماهریسید محمد حسین ماهریشب نمای گلپایگانپیشیـنه تـاریخی گلپایگان در خصوص وجه تسمیه گلپایگان ، حمدالله مستوفی در کتاب نزهه القلوب میگوید:جرفادقان را همای بنت بهمن کیانی ساخت و به نام خود « سَمره» خواند که در اول همای را سمره گفتندی دخترش آنرا تجدید عمارت کرد و گلبادگان گفت . عرب مُعرب کرد ، جرفادقان خواندند. پیشینه زندگی در گلپایگان این کهن شهر دوران کیانی، به دوران پارینه سنگی میانه و نو سنگی می‌رسد. سنگ نگاره‌های این شهرستان از کهن‌ترین آثارتاریخی و هنری به جا مانده از بشر هستند. سابقه تمدن و شهرنشینی به استناد تپه های تاریخی به 8000 سال پیش
401 نتیجه 111213 از 261415